zondag 29 december 2013

Oliebollen zonder koemelk en ei

Het uiteinde van 2013 nadert. Nog 2 dagen en dan is het oliebollen tijd!
Die ene dag van het jaar zijn we gek op oliebollen en dan willen we natuurlijk ook dat onze zoon kan meegenieten. 
Na een aantal jaar proberen hebben we vorig jaar geconcludeerd dat dit het goede recept is voor de lekkere oliebol! (waar vandaan geen idee, zou wel eens een eigen mengsel van een aantal recepten kunnen zijn). 

1 kilo bloem
1 liter water (lauw warm, eventueel bier). 
20 gram zout
50 gram suiker
4 zakjes gist
10 gram kaneel
enkele druppeltjes citroensap (wij gebruiken uit een flesje, vers kan natuurlijk ook!)
200 gram rozijnen / krenten
eventueel 100 gram appelstukjes
gist oplossen in lauw warm water. Bloem, zout, suiker, kaneel, citroensap erbij en kort mixen op de hoogste stand (tot alles is gemengd). Rozijnen toevoegen en goed mixen. 
In de kom met een natte theedoek erover heen (tegen het uitdrogen) 45 minuten laten rijzen. 
frituurpan aan op 185 graden. Circa 6 minuten per oliebol (halverwege keren) 
Succes!!!

(het recept is ergens op internet gevonden. Mocht iemand zijn/haar recept hierin herkennen hoor ik het graag. Ik deel dit recept omdat wij er zelf erg tevreden over zijn en het is hierin niet de bedoeling met de eer van een ander te strijken). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten